Cor Madrigal de Barcelona

Va ser fundat per Manuel Cabero el 1951. El 1993 Mireia Barrera n’assumeix la direcció i el setembre de 2019 la succeeix Pere Lluís Biosca com a director titular. L’activitat del cor se centra en la interpretació del repertori contemporani, tot mostrant un especial interès en la divulgació dels autors catalans. Paral·lelament, aborda les obres per a cor i orquestra dels períodes barroc i clàssic.

El Cor Madrigal ha estat dirigit per grans batutes com Celibidache, Comissiona, Cambreling, Cao, Mc Creesh, Decker, Foster, King, Mas, Mena, Pablo Pérez, Pinnock, Pons, Oué, Ros Marbà, Rostropovitx, Scimone i Vicent. En l’etapa que Manuel Cabero hi va ser al davant, el Cor Madrigal va cantar en l’estrena mundial d’Atlàntida de Falla i en la primera audició a Espanya de la Missa Solemnis de Mozart.

En l’àmbit discogràfic cal destacar l’enregistrament de la música coral de Joaquim Homs, amb motiu del centenari del seu naixement, realitzat per a Fundació Autor de la SGAE (2007).

En el Gran Teatre del Liceu ha participat a les produccions de les òperes Kàtia Kavànova de Janácek, Oedipe de Enesco, Le portrait de Manon de Massenet i Les mamelles de Tirésias de Poulenc, i a la cantata La Pesta de Gerhard. El Cor Madrigal ha col·laborat amb l’artista Perejaume en ocasió de l’aniversari de Verdaguer, l’exposició Amidament de Joan Coromines i a la inauguració de l’exposició Pessebre Sert a la Fundació Miró, com també amb la Companyia IT Dansa que dirigeix Catherine Allard.

De les darreres temporades cal remarcar les gires per Euzkadi i Andalusia amb l’Orquesta Barroca de Sevilla (Messies de Häendel i Missa en Si menor de Bach), amb l’Orquesta Sinfónica de Galicia a La Coruña i Lisboa (Lobgesang de Mendelssohn) i amb I Solisti Veneti, i les actuacions als Festivals de Música Antigua de Barcelona i Aranjuez, Cicle ibercamera al Palau de la Música i al Ciclo de Grandes Intérpretes de la UAM a l’Auditorio Nacional de Madrid.

La temporada 2011-2012 el cor va iniciar una residència artística a l’Auditori Municipal de Vilafranca. Des de la temporada 2012-13 és cor adscrit de l’Auditori i l’Orquestra Simfònica de Barcelona.

El Cor Madrigal compta amb la col·laboració de l’Institut Català d’Indústries Culturals.

Pròxims Concerts

Cor Madrigal de Barcelona. Si voleu contactar amb nosaltres aneu a Contacte.
Copyright 2009-2017. Fet amb Textpattern Disseny de Joan Chaparro amb fotografies de diversos autors