Manuel Cabero - El Fundador

Manuel Cabero i Vernedas, fundador del Cor Madrigal

Per a Manuel Cabero Vernedas (1926-2022) la música, i especialment, el cant coral, o l’art coral com ell l’anomenava, han estat la seva irrenunciable vocació des de la seva infància i adolescència. A l’Escola Municipal de Música de Barcelona en aquells temps muntava petits grups vocals amb els quals experimentava les partitures que cercava a biblioteques, arxius i cases de música.

Després d’anys evolutius i d’acumulació de coneixements i experiències i, sobretot, de somniar amb projectes ideals (fer Música, fer País!), l’octubre de 1950, amb un grup d’amics que ja es reunien habitualment per cantar, decidí la creació de Cor Madrigal (nom que simbolitzava l’estil coral que més li agradava), el qual va presentar el primer concert el juliol de 1951. Des del principi, amb el seu treball rigorós va obrir-se camí i, seguint una trajectòria d’exigència el Cor Madrigal va anar deixant empremta. Al seu voltant, amb, l’ajuda d’amics cantaires, a poc a poc, començà l’inici de la ‘Família Madrigal’: L’Esquellerinc , cor infantil, Cor Albada, cor d’adolescents, el Cor Ariadna, cor de joves i el Cor Signum, format en principi per pares dels infants de l’Esquellerinc. Més tard, tots aquests grups es convertirien, tot conservant la seva identitat, en el que avui és l’ Agrupació Cor Madrigal . Progressivament, Manuel Cabero va anar deixant la direcció dels grups dels quals era responsable en mans de deixebles en els quals havia dipositat la seva confiança que després, reconegudament per a tothom, han superat, i que en l’actualitat mostren una vitalitat que animen un bon present i presagien un esperançador futur d’aquesta petita obra de la qual Manuel Cabero, sentimentalment se’n sent pare.

Ha estat invitat en diverses ocasions a muntar i dirigir grans produccions simfònicocorals: misses, oratoris, passions, sessions divulgatives i conferències, sobretot d‘àmbit tècnic. Paral·lelament a aquest procés, Manuel Cabero, ve desenvolupant, des de fa molts anys, la tasca docent en la direcció corla: cursos a diferents llocs de Catalunya, Espanya, França, Suïssa, entre altres països.

En aquest moments, la labor de Manuel Cabero com a director de grups corals està dedicada al Cor Magister Arte del Centre Cristià dels Universitaris de Barcelona. De 1993 fins a 2005 ha estat mestre de capella de la Capella de Música de la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona, institució musical històrica que contribuí a recuperar.

En el germen, el desenvolupament i la vivència de tots els seus projectes cal remarcar la íntima col·laboració de la seva esposa, Montserrat Pueyo i Bertran, cantant, mestra de cant i logopeda. El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Pròxims Concerts

Cor Madrigal de Barcelona. Si voleu contactar amb nosaltres aneu a Contacte.
Copyright 2009-2017. Fet amb Textpattern Disseny de Joan Chaparro amb fotografies de diversos autors